
Kundens behov bestemmer på Birkerød Apotek
På Birkerød Apotek bruger de for det meste deres samtalerum til medicinsamtaler, men sommertider fungerer det bedre at stå i et stille hjørne i kunderummet. Det handler om at spore sig ind på, hvad kunden helst vil.

Diskretion kommer i mange former, og det betyder også, at der ikke findes ét facit på, hvordan man laver en medicinsamtale. Det er vigtigt at huske, lyder det fra Jeanette Juul Rasmussen, som er apoteker på Birkerød Apotek.
Her foregår langt de fleste medicinsamtaler i deres samtalerum, som blev etableret for ca. 4 år siden i forbindelse med, at de skulle vaccinere. Det er dog vigtigt, at man er åben over for, at der er flere gode måder at løse diskretionsudfordringen på.
”De fleste af vores kunder vil gerne med hen i vores samtalerum, men det er vigtigt, at man ikke ser det som den eneste rigtige måde at gøre det på. Sommetider har vi kunder, som gerne vil blive i kunderummet, og så trækker vi måske ned i et hjørne af rummet eller stiller os hen ved siden af kunden,” siger hun og fortsætter:
”Det handler om, at det bliver en god oplevelse for kunden, og hvis kunden er mest tryg ved at blive i kunderummet, så er det det, man skal gøre. Det handler om at mærke, hvad kunden har brug for.”

For enden af skranken
Sommetider trækker de også kunden med ned for enden af en af de to lange skranker, hvor man kan stå uforstyrret. Andre gange stiller de sig ved apotekets akvarium.
Jeanette Juul Rasmussen opfordrer, til at man finder en løsning, som passer ind i apotekets fysiske rammer, og så skal man huske, at det ofte er få kvadratmeter, der skal til for at skabe et rum i rummet.
”Vores samtalerum er opbygget af skillevægge. Der er en skydedør og ikke noget loft, men det giver alligevel en følelse af privatliv. Selvom det ikke er særlig stort, fungerer det godt både til medicinsamtaler og vaccinationer,” siger hun.
